rss

HEMI-ul de 5,7 litri cu mai multa putere

  1. 05/09/2008
  2. Tags: Chrysler, Hemi, V8
    Vezi toate fotografiile (1)


    Propulsorul HEMI este unul din motivele pentru care Chrysler este cunoscut. Chiar daca tehnologia agregatului inca mai prezinta, pe alocuri, solutii in voga acum multi, multi ani, el are destule resurse ca sa te lase cu gura cascata.

    Mai mult, pentru 2009 inginerii companiei au operat o serie de schimbari, motorul de 5.700 cmc urmand sa fie mai puternic si sa consume mai putin.

    Pentru prima oara, HEMI-ul “batranel” a primit distributie variabila, in paralel cu sistemul MDS, care dezactiveaza o parte din cilindri in cazul unui regim de functionare constant.

    Au fost efectuate si alte modificari, menite sa prelungeasca viata propulsorului, desi la acest capitol nu statea rau nici pana acum: V8-urile americane, data fiind turatia joasa la care lucreaza, pot dovedi milioane de kilomteri fara prea multe nazuri.

    Si acum cireasa de pe tort: puterea a crescut de la 345 de cai la 380, in timp ce momentul maxim atinge valoarea de 547 Nm.
    Cu toate acestea consumul a scazut, in medie cu 4%, ceea ce nu pare mult, dar vorbim, totusi, de un motor de aproape 6 litri si 400 de cai...

    Noul V8 va fi prezentat prima oara pe Dodge Challenger R/T, dupa care va inlocui treptat versiunea veche de pe toate modelele companiei.
    Vizualizari: 1531