rss

Hamann Volcano: informatii noi

  1. 03/11/2008
  2. Tags: Hamann, Mercedes, SLR, Tuning, Volcano
    Vezi toate fotografiile (11)


    Dupa primele detalii cu Hamann Volcano (text/video), iata ca suntem in masura sa va furnizam informatii mai amanuntite despre acest supercar bazat pe deja impresionantul Mercedes SLR.

    Desi donorul este un bolid aparte, cei de la Hamann au hotarat ca este destul loc pentru imbunatatiri, drept urmare au dezvoltat un kit de caroserie exhaustiv, lucrat din fibra de carbon.

    Faptul ca au ales o combinatie de alb-negru este de mare efect vizual, dar nu va lasati pacaliti: toate elementele montate de inginerii Hamann au rol activ in a oferi o stabilitate cat mai buna la viteze mari. In acest sens se remarca mai ales spoilerul frontal (continuat de cate un element aerodinamic pe fiecare aripa), respectiv difurzorul de mari dimensiuni din spate, ce face “echipa” cu eleronul montat pe capacul portbagajului.

    In standard, SLR pune la bataie 626 CP si 780 Nm, dar Hamann s-a aratat nemultumit si la acest capitol si nu s-a lasat pana n-a stors 700 de cai, respectiv 830 Nm din agregatul V8 supraalimentat.

    Performantele sunt, cum v-ati astepta, naucitoare (0-100 km/h in 3,6 secunde, viteza maxima 348 km/h), puterea fiind pusa pe asfalt si cu ajutorul unor pneuri de 255/30 si 345/25, ce incalta jantele Edition Race de 21 toli.

    La interior se remarca noile capitonaje din aluminiu (impreuna cu pedalierul din acelasi material), logo-urile Hamann, dar si kit-ul de elemente din fibra de carbon (de pe volan si consola centrala).

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 1054