rss

Guvernul italian ar putea interveni pentru redresarea lui FIAT

  1. 24/01/2009
  2. Tags: Fiat, imprumut, Nicolas Sarkozy, Silvio Berlusconi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce a inregistrat in 2008 o scadere a veniturilor cu 44% fata de cele din 2007 si a profitului cu 17% , grupul FIAT a intrat in atentia guvernului italian si a premierului Silvio Berlusconi, care se pregatesc sa intervina in ajutorul fabricantului torinez.

    Masurile vor fi similare cu cele luate de statele suedez si francez pentru sprijinirea industriilor auto locale, ceea ce inseama ca italienii ar putea pregati curand un imprumut consistent pentru redresarea lui FIAT.

    “Exista cateva sectoare ale industriei care au nevoie de interventie, iar unul dintre ele este cel auto, acesta aflandu-se intr-un declin serios”, a declarat Berlusconi, care tine o legatura stransa cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, privitor la aceasta problema.

    Apropo de Franta, guvernul de acolo considera deja un imprumut de salvare a industriei auto similar cu cel acordat lui “Big 3” din Detroit, ce ar putea avea o valoare de 5-6 miliarde de euro.

    Intre timp, FIAT trebuie sa inceapa treptat sa profite de pe urma afacerii Chrysler (italienii vor intra curand in posesia a 35% din actiunile grupului american) si sa rezolve o contabilitate ce este trasa in jos de o datorie de aproape 6 miliarde de euro.

    Vizualizari: 876