rss

Guvernul german nu isi va asuma riscuri in cazul preluarii grupului Opel

  1. 30/03/2009
  2. Tags: ajutor de stat, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Ministrul german al economiei a declarat ca exista o multime de investitori interesati de Opel, insa a atentionat ca acestia nu se pot astepta ca Berlinul sa isi asume toate riscurile financiare legate de constructorul auto.

    Inainte de vizita pe care o va face marti cancelarul german Angela Merkel la sediul Opel din Ruesselsheim, ministrul economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a calmat sperantele cum ca guvernul isi va asuma toate riscurile de salvare a companiei.

    Opel, divizie a grupului american General Motors, are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutor de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine portile deschise la fabricile sale.

    "Exista o multime de parti interesate, printre care si companii serioase. Un lucru este sigur insa. Dorinta unor parti interesate ca guvernul sa isi asume toate riscurile investitiei lor pe o perioada de mai multi ani este pur si simplu inacceptabila", a declarat Guttenberg pentru cotidianul Welt am Sonntag.

    In cazul Opel, nu au existat declaratii publice serioase de preluare de la aparitia problemelor, anul precedentiar constructori precum Daimler si PSA Peugeot-Citroen au spus clar ca nu intentioneaza sa cumpere compania.

    Vizualizari: 793