rss

Guvernul britanic ofera gratuit vehicule electrice in cadrul unui test

  1. 04/11/2008
  2. Tags: Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)


    Autoritatile britanice sunt hotarate sa implementeze orice tehnologie ce ar putea reduce efectele nocive asupra mediului si s-au gandit sa inceapa cu autovehiculele electrice. Exista, insa, incertitudinea asupra eficientei acestor automobile in viata reala si tocmai de aceea guvernul britanic a pus la punct doua experimente inedite.

    Astfel, guvernul din Insula a anuntat ca va oferi 100 de autovehicule care folosesc atat propulsie hibrida, cat si electrica, familiilor care sunt de acord sa renunte la automobilele clasice in favoarea acestora. Programul va incepe anul viitor si se va desfasura in cateva orase din intreaga tara.

    "Multi au o masina pentru calatoriile pe distante lungi si una de mici dimensiuni cu care isi duc copii la scoala. Ne-am propus sa aflam daca autovehiculele electrice sunt practice", a declarat Geoff Hoon, secretar de transport in cadrul guvernului din Marea Britanie.

    Testul va urmari fiabilitatea masinilor si usurinta in folosire. Un al doilea studiu va implica peste 150 de VAN-uri electrice.
    Vizualizari: 753