rss

Guvernul a decis: Masinile inmatriculate in Bulgaria vor putea circula numai 90 de zile in Romania

  1. 24/04/2012
  2. Tags: Bulgaria, inmatriculare, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autovehiculele inmatriculate in Bulgaria si alte state membre UE vor putea circula pe drumurile publice din Romania doar 90 de zile intr-un an, perioada valabila de la data emiterii actului de vanzare-cumparare, conform unui proiect de lege adoptat de Guvern.

    Guvernul Romaniei a aprobat un proiect legislativ pentru completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, potrivit caruia masinile cu numere straine nu mai au voie sa circule pe teritoriul tarii noastre mai mult de 90 de zile pe an de la emiterea actului de proprietate.

    Abaterile vor fi sanctionate cu amenda si retinerea certificatelor si placutelor de inmatriculare.

    Guvernul a luat aceasta decizie pentru a stopa fenomenul autovehiculelor inmatriculate in Bulgaria de catre romanii care doresc sa evite achitarea taxei auto de poluare, ce depaseste, in multe cazuri, valoarea masinii.

    Pentru a intra in vigoare, initiativa legislativa trebuie sa treaca si de Senat si Camera Deputatilor, care este for decizional. Daca va fi aprobata, masura va intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

    In Romania circula aproximativ 45.000 de masini inmatriculate in alte state, dintre care 19.800, in Bulgaria.

    Proiectul de lege mai prevede introducerea permiselor de conducere pentru mopede si motocicletele din subcategoriile A1 si A2 si reducerea valabilitatii la 5 ani pentru categoriile C si D.

    Vizualizari: 14315