rss

GP Masters in Capitala

  1. 30/11/2006
  2. Tags: Gp masters
    Vezi toate fotografiile (2)
    La 28 noiembrie, in prezenta Primarului General Adriean Videanu, a fost semnat contractul intre Bucharest Ring si GP Masters, in vederea organizarii in urmatorii trei ani a unei din etape din Campionatul Grand Prix Master la Bucuresti. Prima intrecere este programata anul viitor, in perioada 17-20 mai, in cadrul evenimentului Bucharest Ring 2007, si se va desfasura pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului, pe traseul Bd. Natiunile Unite - Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor, desenat de celebrul arhitect Herman Tilke, creatorul circuitelor de Formula 1 din Bahrein, China, Turcia si Malaezia.

    Grand Prix Master este o competitie de monoposturi la care participa fosti piloti din Formula 1 precum campionii mondiali Fittipaldi si Mansell, sau recordmanul de prezente in Marele Circ, Patrese. In acelasi sfarsit de saptamana sunt programate cursele din alte patru campionate: Campionatul FIA GT, Campionatul European GT3, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan.
    Dupa semnarea contractului, Primarul General Adriean Videanu a declarat: “Circuitul va deveni un eveniment traditional in Bucuresti si vreau sa le multumesc celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment. Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru a face posibila desfasurarea curselor.

    Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, platind si o taxa pentru utilizarea domeniului public. Avem de-a face deci cu un dublu castig, mai ales ca acest tip de intreceri vor permite Bucurestiului sa intre in galeria marilor organizatori de evenimente”. Extrem de incantat de parafarea contractului s-a aratat si Scott Poulter, CEO Grand Prix Masters: „Cursa de la Bucuresti este prima pe un circuit stradal si sunt sigur ca va avea un succes imens. Dupa primele estimari, pe unele portiuni, se va merge cu 300 km/h. Sunt sigur ca toti pilotii care concureaza in Grand Prix Masters vor veni cu placere la Bucuresti”.
    Vizualizari: 1263