rss

Google vrea sa aduca pe piata masinile care se conduc singure

  1. 26/04/2012
  2. Tags: google, masini autonome
    Vezi toate fotografiile (1)

    Google poarta discutii cu producatorii auto pentru a incheia parteneriate privind tehnologia masinilor care se conduc singure. Astfel, in cativa ani aceste autoturisme ar putea fi regasite in showroomurile marilor case auto.

    Gigantul american din Silicon Valley nu intentioneaza sa produca masini, insa planuieste sa vanda sub licenta aceasta tehnologia sau chiar sa o instraineze.

    Referitor la pozitia constructorilor auto, Google declara ca acestia se arata interesati si vor sa aiba un rol important in dezvoltarea masinilor autonome. De cealalta parte, ipoteza unui astfel de autovehicul este suficient de controversata, mai ales din punct de vedere legal.

    Compania a parcurs 400.000 de km cu o flota de zece Toyota Prius, echipate cu radar cu laser, amplasat pe plafon, care genereaza o harta 3D a zonei in care se afla. Pe langa acest dispozitiv, sistemul mai cuprinde patru radare, montate in barele fata si spate, o camera video care detecteaza culoarea semaforului si un GPS.

    Masinile Google pot deosebi pietonii de obiectele fixe si pot anticipa diverse situatii in trafic. De exemplu, daca semaforul se face verde, dar mai sunt pietoni care traverseaza, masina nu porneste pana nu trece ultima persoana.

    Vizualizari: 1697
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »