rss

GMperiul contraataca

 1. 22/10/2007
 2. Tags: General Motors
  Vezi toate fotografiile (1)
  Dupa ce japonezii i-au dovedit in ultimul trimestru din anul trecut, americanii revin acum cu o mica victorie, asa de moral.

  Gigantul din Detroit a depasit vanzarile rivalei de moarte in lupta pentru suprematia mondiala cu 10.000 de unitati, reusind sa comercializeze un total de 7,06 milioane de unitati, fata de cele 7,05 milioane reusite de niponi.

  Cu acest rezultat GM isi depaseste realizarile din 2006 cu doar 2%, in timp ce Toyota isi continua cresterea constanta, punand o “lopata” de 7 procente peste aceeasi perioada a anului trecut.

  Daca ne raportam doar la ultimele trei luni, yankeii au o crestere mai mare, de 4 procente, ce se traduce printr-un volum de 2,38 milioane de automobile.
   
  Situatia pozitiva este data de cresterea exponentiala de pe pietele emergente, cum sunt India si China, dar si datorita figurii frumoase facuta in Europa, respectiv Orientul Mijlociu.

  Peste Ocean situatia nu e atat de roza, GM inregistrand o scadere de 6 procente, explicata de recesiunea pietei si preturile mari la combustibili.
  Vizualizari: 602