rss

GM si Chrysler primesc in fiecare luni 4 miliarde de dolari de la Stat

  1. 31/12/2008
  2. Tags: General Motors, Chrysler, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Trezoreria Americana va trebui sa verse 4 miliarde de dolari in conturile constructorilor de automobile General Motors si Chrysler, o gura de aer proaspat pentru cei doi giganti care joaca acum cartea supravietuirii.

    Chrysler trebuie sa primeasca astfel suma totala care ii revine, in timp ce GM va mai mai primi in plus 5.4 miliarde de dolari in ianuarie.
    Aceste sume sunt cu titlu exceptional si fac parte din cei 700 de miliarde de dolari din planul Paulson de salvare a sistemului financiar.
    Un alt “plic” de 4 miliarde de doaleri trebuie pus la dispozitia lui GM in februarie, sub rezerva deblocarii transei a doua de fonduri din planul Paulson, de catre Congres.
    Al treilea din cei “Trei Mari” din Detroit, Ford, doreste doar o linie de credit de precautie.

    Deblocarea de fonduri este acompaniata de conditii extrem de stricte, cele doua grupuri trebuind sa utilizeze aceste sume “pentru a deveni viabile financiar”, potrivit termenilor acordului cu autoritatile federale.
    Acestia trebuie saaduca proba pana in 31 martie, altfel trebuie sa ramburseze impreuna sumele avansate.

    Inainte a acumula profiturile comerciale si pierderile, GM si Chrysler, si intr-o mai mica masura si Ford, sunt percepute de agentiile de rating, ca niste societati aproape incapabile sa-si finanteze propriile operatii curente cu singura lor trezorerie, fiind aproape de suspendarea platilor.  

    Vizualizari: 1034
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »