rss

GM se asteapta sa vanda 60.000 de Chevy Volt

  1. 23/08/2007
  2. Tags: Chevy Volt, General Motors
    Vezi toate fotografiile (2)
    Compania americana este foarte incantata de acest model (respectiv de feed-back-ul pe care l-a primit) si spera sa vanda nu mai putin de 60 de mii de unitati, inca din primul an de productie.

    La un astfel de volum yankeii vor reusi sa mentina pretul masinii sub 30.000 de dolari, bani la care amatorii de solutii ecologice beneficiaza de o oferta tentanta.

    Existau temeri ca pretul principalului concurent, adica Toyota Prius, este mult mai mic (putin peste 22 de mii de dolari), dar oficialii companiei se bazeaza pe faptul ca Volt poate rula mult mai mult folosindu-se de motoarele electrice decat rivalul sau (1-2 km vs aproximativ 70).

    Din aceasta cauza, cel putin in teorie, costurile ce le implica un Chevy Volt pot fi mult mai mici, iar diferenta de pret se poate amortiza mult mai repede. Un alt plus ar fi faptul ca modelul de peste Ocean este si unul mai nou decat Prius, cu o estetica mai reusita.

    In alta ordine de idei planurile lui General Motors sunt contestate vehement de cativa analisti economici de seama, care au declarat ca planul de 60.000 de bucati este o fantezie in toata regula. Acest punct de vedere este motivat de pretul exorbitant al bateriilor care alimenteaza masina.

    Drept raspuns, oficialii GM au analizat problema si considera ca pot introduce un fel de sistem de leasing (sau, daca vreti, chirie) in care aceste baterii sa fie platite.
    Vizualizari: 1078