rss

GM se apropie vertiginos de Toyota

  1. 02/10/2007
  2. Tags: General Motors, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu, fostul lider mondial nu este pe cale sa-si recastige tronul, insa un prim pas catre contraatac a fost facut chiar prin intelegerea cu Sindicatul Auto, care a consemnat o reducere spectaculoasa a diferentei dintre cei doi rivali in ceea ce priveste reducerea costurilor avute cu munca angajatilor, calculate pentru fiecare masina produsa.

    Cu doar doi ani in urma, aceasta diferenta era colosala in defavoarea lui GM, care platea cu 4.000 de $ mai mult decat concernul japonez pentru fiecare masina fabricata.  

    Acesti bani refelectau platile pe care americanii trebuiau sa le efectueze pentru asigurarile de sanatate si ingrijirea medicala, salariile unitare si mentierea in functiune a uzinelor ineficiente, insa noul “deal” facut cu UAW a redus aceasta prapastie la o mult mai rezonabila “groapa” de 800 de $.  

    Potrivit lui David Cole, Seful Centrului de Cercetare Auto, se pare ca americanii sunt destul de multumiti cu noua diferenta, insa analistii auto sunt de parere ca mult mai important va fi cum vor fi administrate castigurile rezultate din acest context, fiindca numai investitiile in dezvoltarea de noi vehicule ii va multumi pe cei de la UAW indeajuns de mult pentru a-i determina sa ratifice contractele.

    Pana acum, GM a acceptat sa contribuie cu 35 de miliarde de $ la un nou fond de asigurari medicale pentru pensionati, sa plateasca angajatilor un bonus de 3.000 de $ la semnarea noului contract si sa promita ca va lasa deschise cel putin 16 fabrici din Statele Unite.
    Vizualizari: 750