rss

GM retrage Cadillac de pe mai multe piete europene

  1. 27/03/2009
  2. Tags: BMW , Audi, BMW, Cadillac, Kroymans Corporation, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Concernul din Detroit a luat decizia de a reduce cu peste 50% numarul de piete pe care marca sa de lux isi desfasoara activitatea, in urma colapsului financiar in care a intrat distribuitorul ei european, Kryomans Corporation.

    Cadillac se va focusa in viitor pe clientela din Rusia, Marea Britanie si Elvetia, acolo unde reuseste sa concureze cu succes tripleta germana Mercedes-BMW-Audi.

    "Vom reduce numarul pietelor (pe care este activ Cadillac - n.r.) la mai putin de 12", a declarat o sursa din cadrul GM Europe, intr-un moment in care producatorul american se vinde oficial pe 25 de teritorii de pe Batranul Continent.

    Decizia survine ulterior prabusirii companiei olandeze Kroymans Corporation, care, pe 20 martie, a reusit sa obtina aprobarea judecatoriei de a suspenda plata datoriilor pentru patru dintre afacerile sale (printre care si Kroymans Import Europe - business-ul responsabil de distributia masinilor Cadillac, Corvette si Hummer).

    Purtatorii de cuvant ai acesteia au declarat ca grupul are o acuta lipsa de lichiditati din cauza recesiunii in care au intrat pietele de masini noi si second-hand, administratorii curtii judecatoresti urmand a intra in posesia a 3.500 de modele Cadillac, Corvette si Hummer nevandute incepand cu lunea viitoare.

    Important de specificat este faptul ca General Motors nu are nici o legatura cu intrarea in colaps a lui Kroymans, acesta fiind mai degraba legat de esecul grupului olandez la nivelul comertului cu modele Subaru si Ferrari.

    Cat priveste influentelela nivelul pietei din Romania, domnul Nicusor Sorescu, directorul Radacini Motors, a mentionat ca "problemele prin care trece Kroymans nu ne afecteaza, avand in vedere ca noi desfasuram operatiunile de distributie direct cu General Motors. De fapt, acest colaps lucreaza in avantajul nostru, deoarece prin el se elimina prezenta companiei intermediare".

    Asteptati-va deci la masini mai ieftine in viitor...

    Vizualizari: 1042