rss

GM restarteaza cinci uzine, inchide o alta

  1. 14/05/2008
  2. Tags: Uzina
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa o greva de 11 saptamani a angajatilor unuia dintre principalii sai furnizori, American Axle, GM a reluat productia la cele cinci fabrici afectate de respectiva manifestatie, incheind o criza care l-a costat deja 230.000 de masini.

    Din pacate insa pentru fostul numar unu mondial, el inca trebuie sa rezolve grevele la doua din propriile uzine si, ca o bomboana pe coliva, va trebui sa inchida facilitatea de productie Windsor din Ontario in cel de-al doilea trimestru al lui 2010.

    Dat fiind faptul ca greva de la American Axle – printre care Oshawa din Ontario (responsabila pentru fabricarea lui Chevy Impala si a pick-up-urilor full-size Chevrolet Silverado si GMC Sierra), Ramos Arzipe din Mexic (ocupata cu constructia lui Chevy HHR Wagon) si Wentzville din Missouri (responsabila de Chevrolet Express si GMC Savana) – a afectat in mare parte modele SUV si pick-up de mari dimensiuni, s-ar putea spune ca pierderile lui GM nu sunt chiar atat de tragice, dat fiind regresul accelerat inregistrat in aceasta perioada de respectivul segment pe piata americana.

    Nu acelasi lucru se poate spune insa despre grevele de la fabricile GM din Kansas City si Lansing Delta Township, doua uzine care produc modele familiale si SUV-uri compacte precum Chevrolet Malibu, Saturn Aura, Buick Enclave, Chevrolet Acadia si Saturn Outlook – masini ce activeaza in sectoare de piata de succes in SUA.

    Iar ca tacamul sa fie complet, facilitatea de productie din Windsor, Ontario va fi inchisa peste numai doi ani din cauza ca transmisiile pe care le fabrica vor disparea din echiparea tututor modelelor GM (este vorba de cutiile de viteze automate cu patru trepte).

    In aceste momente 1.400 de muncitori lucreaza in aceasta uzina, ei urmand in perioada care urmeaza sa-si caute de lucru in alta parte. Gluma se ingroasa...
    Vizualizari: 779