rss

GM respinge ideea intrarii in insolventa a Opel

  1. 09/03/2009
  2. Tags: General Motors, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors (GM) respinge ideea cererii protectiei fata de creditori sub legea insolventei pentru divizia germana Opel, confruntata cu grave probleme financiare.

    "Acest scenariu nu este prevazut, in prezent, in agenda noastra", a declarat un purtator de cuvant al GM, conform Mediafax. Potrivit publicatiei germane Die Welt, grupul american intentioneaza sa declare insolventa Opel, angajand in acest sens trei firme cu activitati in domeniul juridic.

    Astfel, GM Europe ar fi urmat sa beneficieze de serviciile Baker & McKenzie si Clifford Chance, pentru a analiza o eventuala restructurare a divizie germane, in timp ce Opel a angajat pentru consultanta firmei Wellensiek, din Germania. Revista Focus a notat, citand surse din cadrul executivului german, ca Opel nu a platit niciun impozit statului deoarece profitul a fost transferat catre GM.

    "Nu poate fi conceput ca platitorii de taxe germani sa salveze o companie care transfera profitul in SUA", a declarat Michael Fuchs, lider al unuia din partidele aflate la guvernare, pentru Bild am Sonntag. Un purtator de cuvant al GM Europe a precizat ca grupul american a investit mai multe miliarde de euro din 2002 in cele patru uzine Opel din Germania.

    Sursa: Bloombiz 

    Vizualizari: 771