rss

GM “omoara” SUV-urile full-size

  1. 28/10/2008
  2. Tags: Chevrolet, Escalade, GM, Hummer, SUV, Tahoe
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vanzarile SUV-urilor au cunoscut cea mai mare scadere din ultima perioada din cauza economiei in recesiune si a preturilor mari la benzina, fapt care i-a detetminat pe cei de la GM – deja cu probleme in acest sector din cauza lui Hummer – sa anuleze si programul CXX.

    Acesta era un program conceput pentru a dezvolta urmatoarea generatie de SUV-uri full-size, precum Chevrolet Tahoe si Suburban, GMC Yukon sau Cadillac Escalade.

    Potrivit cotidianului New York Times, vice-presedintele Bob Lutz a confirmat ca urmatoarea generatie a acestor produse a fost pusa pe linie moarta: “ Ar fi fost foarte dificil ca in conditiile actuale sa se cheltuie cateva miliarde de dolari pentru a se face o inlocuire”.

    Urmatoarea generatie Tahoe/ Suburban, impreuna cu perechea Yukon/Escalade, era planificata sa apara in 2011 si 2012, GM avand initial alocate 2 miliarde de dolari pentru reconstruirea SUV-urilor si reechiparea platformelor.

    Deocamdata, nu exista informatii care sa ateste pentru cat timp aceste modele vor fi in continuare in productie; pe de alta parte, GM ar putea continua totusi programul Escalade pe platforma Lambda.

    Oricum, aceste SUV-uri in forma lor actuala vor fi istorie cat de curand si, cel mai probabil, vor fi inlocuite de modele mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Si n-am ramane surprinsi daca am auzi aceleasi vesti si de la Chrysler sau Ford.

    Vizualizari: 1404
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »