rss

GM lanseaza noi produse XFE

  1. 12/08/2008
  2. Tags: Gmc, Silverado, Yukon, xfe
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    XFE vine de la “Xtra Fuel Economy” si este solutia prin care GM incearca sa revitalizeze, fie macar si temporar, segmentele de piata cele mai afectate de criza petroliera.

    Ultimele produse care au primit acest logo sunt perechile de SUV-uri si pick-up-uri full-size, Chevrolet Silverado/GMC Sierra si Chevrolet Tahoe/GMC Yukon, care ar trebui sa manifeste o serioasa imbunatatire la nivelul autonomiei. In realitate insa, lucrurile sunt departe de ideal...

    Poate ca in cazul lui Chevrolet Cobalt XFE lucrurile au functionat (acea masina consuma in afara orasului 6,5 litri/100 km, cu peste un litru mai putin decat versiunea cu cutie automata), insa uriasii lui GM sunt pur si simplu prea mari pentru ca masurile luate in vederea reducerii consumului de combustibil – instalarea unor anvelope cu rezistenta redusa la rulare, montarea unor roti cu jante din aluminiu (inclusiv pentru cea de rezerva), inlocuirea bratelor inferioare de suspensie cu unele fabricate din acelasi metal si revizuirea aerodinamicii – sa conteze.

    In plus, motoarele, desi sunt capabile sa consume si combustibili alternativi, au 5,3 litri cilindree, opt cilindri si 320 CP, fiind mai degraba familiare fanilor muscle-car decat celor care inteleg ideea din spatele lui Toyota Prius.

    In atari conditii, a rezultat o economie de combustibil de doar 0,5 litri/100 km comparativ cu modelele obisnuite, indiferent daca ne referim la consumul in oras sau cel din afara limitelor citadine. Uneori, ne intrebam ce au in cap...

    Vizualizari: 1173
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »