rss

GM interesat de Chrysler

  1. 16/02/2007
  2. Tags: Chrysler, GM, Rick Wagoner
    Vezi toate fotografiile (2)
    Nici nu s-a racit bine jarul afacerii GM-Renault ca o noua „bomba” sta sa explodeze la Detroit: surse ale presei locale au lansat zvonul ca oficialii General Motors se afla in discutie cu cei de la DaimlerChrysler privind o trecere a gruparii americane din curtea numarului trei din Detroit in cea a liderului mondial.

    Vestea, neconfirmata inca, vine la cateva zile dupa ce Chrysler si-a fact prezentat planul de restructurare care, se spera, va aduce pe linia de plutire fabricantul care a terminat 2006 cu o pierdere de 1,47 miliarde de $.

    In trei ani de zile, se preconizeaza ca partenerul lui Daimler-Benz va concedia aproximativ 13.000 de angajati.

    De partea cealalta, germanii se pare ca de abia asteapta sa scape de aceasta pacoste. Saturati pana peste cap de incapacitatea lui Chrysler de a produce profit, principalii actionari ai lui DaimlerChrysler doresc debarcarea cat mai rapida a partii americane, spunand ca valoarea acesteia este zero si ca sinergiile care trebuiau sa apara intre cele doua entitati sunt departe de a se materializa.

    Singurul care in acest moment se afla de partea cealalta a baricadei este chiar presedintele Dieter Zetsche, care nu doreste despartirea ci mai degraba o schimbare de strategie similara cu cea a lui GM si Ford, care si-au redus productia pentru a-si concentra fondurile pe dezvoltarea de modele competitive.

    Pentru Chrysler, Zetsche are deja un plan ambitios de apropiere a produselor de cele create de Mercedes, viitoarele masini mici, precum si SUV-urile Grand Cherokee si ML urmand a fi construite pe platforme comune.
    Vizualizari: 936
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »