rss

GM infrateste marcile Opel si Buick

  1. 13/01/2009
  2. Tags: Buick, GM, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)


    Carl-Peter Forster, presedintele diviziei europene a General Motors, a anuntat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit ca grupul pe care il reprezinta este interesat de o "infratire" a marcilor subsidiare Opel si Buick.

    Reprezentantul GM a lasat sa se inteleaga ca cele doua branduri sunt cele mai importante din cadrul concernului. Desi in ultima vreme pe portile uzinelor Buick nu au iesit decat automobile batranesti, bune doar pentru bunicii nostri, aceasta companie a reprezentat candva imaginea autovehiculelor sportive si luxoase, devenind chiar un simbol pentru exclusivismul american.

    Insa, asta se intampla prin anii '40-'50, iar printr-un eventual parteneriat cu Opel, GM urmareste reinvierea brand-ului Buick, care ar urma sa devina in State ceea ce Opel reprezinta, deja, in Europa.

    In plus, daca "imprumuta" designul modelelor germane, americanii castiga si pe piata chineza, acolo unde Astra si Corsa se vand deja cu logo-ul Buick. Apropierea dintre cele doua marci poate fi probata si la Detroit, unde GM a adus Buick LaCrosse, model destinat pietei americane construit pe platforma lui Opel Insignia.
    Vizualizari: 1051