rss

GM dubleaza productia in Rusia

  1. 03/04/2007
  2. Tags: General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)
    Rasuflarea celor de la Toyota aproape ca a aburit ceafa numarului unu mondial, dar GM face tot posibilul sa mai puna cativa metri intre el si urmaritorul sau.

    Iar cel mai simplu de facut asta este in Rusia, acolo unde Carl-Peter Forster, presedintele GM Europe, a anuntat ca americanii vor dubla capacitatea de productie planuita pentru noua uzina de la Shushary la 70.000 de unitati pe an.

    „Rusia este cea mai mare piata pentru Chevrolet Europe. Cererea isi continua trendul ascendent si prin aceasta masura vom fi intr-o pozitie si mai buna pentru a o intampina”, a declarat Forster.

    Intr-adevar, fostii nostri vecini au a cincea piata ca marime de pe Batranul Continent, ce inregistreaza o crestere de 22% de la an la an.

    GM a vandut aici 132.000 de masini anul trecut, dintre care 84% au fost modele Chevrolet, iar in doar primele doua luni ale acestui an, cifra comercializarilor a atins deja un prag de 25.981 de unitati, dintre care 20.805 de Chevrolet-uri.

    Revenind la noua fabrica de la Shushary, aceasta va fi cea de-a treia de pe teritoriul Rusiei (dupa cele de la Togliatti si Kaliningrad) si va costa aproximativ 300 de milioane de $.

    Aici se vor asambla de la sfarsitul lui 2008 SUV-ul Captiva si o noua generatie de masini compacte, 900 de muncitori in doua schimburi fiind angrenati in acest proces.
    Vizualizari: 814