rss

GM doreste protectia data de legea falimentului

  1. 16/02/2009
  2. Tags: GM
    Vezi toate fotografiile (1)


    GM analizeaza optiunea de a se pune sub protectia legii falimentului, permitandu-i formarea unei companii noi, daca expira data de prezentare a unui plan de viabilitate, anunta Wall Street Journal.

    General Motors si Chrysler mai au pana maine sa prezinte planurile de restructurare pentru a primi imprumuturi suplimentare de 17,7 miliarde de dolari. Trezoreria considera ca GM are nevoie de cel putin 5 miliarde pentru a supravietui primului trimestru al anului. Insa pentru GM planurile merg incet, deoarece negocierile cu sindicatele si investitorii nu au atins nici o finalitate.

    Constructorul american a fost scutit de taxe in valoare de 3 miliarde $, ca stimul economic oferit de presedintele Barack Obama.

    Experti si membri ai Congresului considera ca falimentul este singura optiune de  reducere a costurilor si trecere in viabilitate a companiei, insa ar insemna reducerea multor posturi, in contextul actual in care deja milioane de americani au ramas fara slujbe.

    Punerea sub protectia legii falimentului ar insemna transferarea activelor viabile GM, inclusiv a unora dintre marci intr-o noua companie, a declarat sursa citata de Wall Street Journal. Activele neviabile ar urma sa fie lichidate sau vandute de un tribunal al falimentelor, iar contractele cu proprietarii de obligatiuni, dealerii si furnizorii ar urma sa fie reinnoite.

    GM si-a anuntat deja planurile de a renunta la 10,000 de angajati din toata lumea. In plus, constructorul incearca sa vanda Hummer si Saab.

    Reprezentantii GM nu au dat nici un raspuns afirmatiilor publicatiei americane.
    Vizualizari: 674