rss

GM devine coproprietar la fabrica de motoare diesel VM Motori

  1. 17/07/2007
  2. Tags: GM, VM Motori
    Vezi toate fotografiile (1)
    Numarul doi mondial doreste sa-si securizeze viitorul in ceea ce privseste motoarele consumatoare de motorina si pentru asta va achizitiona 50% din actiunile fabricii de propulsoare diesel a lui VM Motori, cea cu care a dezvoltat turbodieselul V6 de 2,9 litri, destinat noului Cadillac CTS.

    Pachetul de actiuni va fi cumparat de la actualul proprietar Penske Corporation, astfel incat se va crea un joint-venture cu regula lui “fifty-fifty”.

    Vicepresedintele departamentului de proiectare al grupurilor motopropulsoare GM, Dan Hancock, s-a rezumat in a descrie afacerea drept “una buna”, insa, daca toate vor decurge cunform planului, ea va fi mult mai benefica decat atat: aici urmeaza a debuta productia unei noi generatii de motoare diesel destinate vehiculelor comerciale vandute pe pietele mergente (precum China, Rusia si India), precum si constructia unui nou V8 de 4,5 litri.

    Acesta va intra in dotarea lui Hummer H2, Chevrolet Silverado si GMC Sierra, in tentativa lui GM de a se conforma viitoarelor reguli CAFÉ fara a sacrifica performantele (agregatul va dezvolta cel putin 310 CP si 705 Nm).
    Vizualizari: 1031