rss

GM depaseste Toyota in trimestrul doi, dar japonezii raman No. 1

  1. 20/07/2007
  2. Tags: GM, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Americanii au reusit sa vanda in trimestrul doi al acestui an mai multe masini decat Toyota, in ciuda faptului ca in SUA vanzarile lor au continuat sa scada.

    In continuare insa, gigantul nipon ocupa primul loc in clasamentul celor mai mari producatori auto din lume.

    La nivel global, vanzarile lui GM au crescut cu 10.000 de unitati comparativ cu rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce inseamna un plus de 1,7%.

    Practic, cele 1,39 de milioane de masini vandute in afara granitelor SUA au fost suficiente pentru a acoperi o cadere de 7% a vanzarilor de pe cea mai mare piata a lumii, iar analistii fostului lider mondial sunt increzatori in faptul ca tendinta de expansiune la nivelul pietei globale se va accelera in viitorul apropiat.

    La finalul primului semestru al lui 2007 insa, Toyota a iesit din nou invingatoare cu 4,716 milioane de masini comercializate, comparativ cu cele 4,674 milioane ale concernului din Detroit.

    Japonezii au devenit numarul unu mondial inca de la finele anului trecut si, potrivit specialistilor, sansele sunt foarte mari ca acelasi rezultat sa se consemneze si la capatul acestui an.
    Vizualizari: 652