rss

GM cu indienii, rusii si chinezii pentru vanzarea lui Hummer

  1. 03/08/2008
  2. Tags: Mahindra&mahindra, Oleg Deripaska
    Vezi toate fotografiile (1)
    Alta data un erou printre marcile fostului lider mondial, Hummer a cazut in dizgratie in momentul in care preturile la petrol au inceput sa se cocoate pe culmi neimaginate nici de catre cei mai pesimisti analisti ai acestei industrii.

    Cu o gama de modele in care cel mai economic dintre ele, “micul” H3, consuma aproape 20 de litri/100 km in oras, marca 4x4 va trebui sa isi gaseasca o alta casa in viitorul apropiat, iar o serie de companii din Rusia, India si China par gata sa ii deschida usa.

    Initial, indienii de la Mahindra&Mahindra se aratasera cei mai interesati sa cumpere Hummer, o mutare ce s-ar fi potrivit de minune cu planul de implicare serioasa pe piata internationala (si in special pe cea americana) de SUV-uri.

    Totusi, in ultima vreme, se tot aude ca gigantul asiatic ar dori sa isi dezvolte propria gama de modele tot-teren, lucru confirmat si de stirea potrivit careia a semnat cu 300 de dealeri in vederea distriburii viitoarelor masini pe teritoriul nord-american.

    De cealalta parte, GM nu se vaita ca duce lipsa de clienti interesati de Hummer. Americanii au angajat deja un numar important de consultanti si banci de investitii pentru a trece in revista pietele din Rusia si China si potentialii cumparatori de aici, nedezvaluind insa nici un nume cu care se discuta in aceste momente.

    Se spune totusi ca miliardarul rus Oleg Deripaska, omul care controleaza compania auto numarul doi din Rusia, GAZ, precum si companii chineze ca Shanghai Auto, Chery si Geely se bat pe Hummer, o marca care are nevoie de o infuzie consistenta de bani pentru a reveni la linia de plutire.
    Vizualizari: 747
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »