rss

GM confirma: diesel pentru piata SUA

  1. 13/07/2007
  2. Tags: GM
    Vezi toate fotografiile (1)
    Numarul doi mondial a confirmat ca, pana in 2010, va oferi pe piata din Statele Unite modele Cadillac si Saturn echipate cu motoare diesel, menite sa satisfaca cerintele celor pentru care pretul benzinei este deja prea mare.

    Propulsoarele consumatoare de motorina vor ajunge in cele din urma pe mai toate autoturismele, cross-over-ele si camionetele pe  care GM le vinde pe cea mai mare piata din lume, a declarat Bob Lutz, un prim preview al preocuparii americanilor pentru natura urmand a fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt: un model Opel Vectra ce poate functiona cu mai multe tipuri de combustibil, ce va fi vandut in SUA drept Saturn Aura.

    Cat despre masinile diesel clasice, prima va fi un produs Cadillac ce va aparea in 2009 sau 2010. Din pacate insa pentru americani, ei nu isi vor putea vinde versiunile diesel oriunde, din cauza faptului ca acestea nu vor fi suficient de curate pentru a indeplini oricare din normele de poluare valabile in cele 50 de state (una din exceptii va fi chiar California).

    Pentru restul, GM va oferi intr-o prima faza un agregat de 4,5 litri V8 (desinat camionetelor) si agregatul V6 de 2,8 litri dezvoltat impreuna cu VM Motori, ce va fi asezat sub capota lui Cadillac CTS.
    Vizualizari: 685