rss

GM are un nou partener pentru bateriile lui Volt

  1. 10/08/2007
  2. Tags: Chevy Volt, General Motors
    Vezi toate fotografiile (2)
    Gigantul din Detroit a intrat intr-un parteneriat cu cei de la A123Systems pentru producerea unor baterii cu durata lunga de viata, neemitente de nanofosfati, care ar urma sa intre in dotarea hibrid-ului de tip plug-in Volt.

    In prezent, bateriile sunt cele mai grele pietre de moara atarnate de gatul industriei automobilelor electrice din cauza fiabilitatii reduse si al pericolului ecologic pe care-l reprezinta.

    Anuntul lui GM vine intr-un moment oportun pentru americani, dat fiind faptul ca rivalul de moarte Toyota tocmai a anuntat ca va intarzia premiera viitoarei generatii de vehicule hibride (printre care si Prius) pana in 2011, exact pe fundalul acelorasi probleme cu tehnologia bateriilor.

    Japonezii se tem in aceste momente ca bateriile lor s-ar putea supraincalzi, provocand incendii si chiar explozii, insa, de partea cealalta a planetei, GM si A123Systems sunt siguri ca produsul lor va functiona fara probleme, numarul doi mondial pregatindu-se chiar sa il introduca atat pe modelele hibride, cat si pe cele cu tehnologie fuel cell.

    Planificate a fi introduse pe piata incepand cu 2010, noile vehicule ecologice GM vor fi construite pe baza arhitecturii E-Flex, ce permite combinarea unui motor electric cu unul pe benzina, un diesel sau un propulsor consumator de hidrogen.
    Vizualizari: 1073
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »