rss

GM ar putea vinde Hummer!

  1. 03/06/2008
  2. Tags: Rick Wagoner
    Vezi toate fotografiile (1)
    Economia tot mai slaba a SUA si preturile in continua crestere la petrol sunt principalele probleme cu care se confrunta in perezent brandurile auto americane. S-au luat multe masuri pentru a reduce impactul acestor probleme, iar zvonurile sustin ca, in curand, marcile de peste Atlantic vor renunta sa mai fabrice gurmandele SUV-uri.

    Si uite ca un sambure de adevar exista: GM au anuntat ca se vor concentra pe productia masinilor de mici dimensiuni si vor inchide patru uzine unde sunt asamblate SUV-uri si furgonete. "Cea mai mare ingrijorare a noastra o reprezinta cresterea fara precedent a pretului la petrol si parerea noastra este ca aceasta va continua si se va mentine permanent", a declarat Rick Wagoner, CEO al GM, cu ocazia intalnirii anuale a producatilor auto ce a avut loc in Delaware.

    General Motors planuieste sa inchida in 2009 fabrica Oshawa (Ontario), Moraine (Ohio) cel tarziu in 2010, Janesville (Wisconsin) la finele lui 2009 si Toluca (Mexic) inca de la sfarsitul acestui an. Si cum tot mai multi clienti opteaza pentru sedan-uri cum este noul Malibu si crossovere precum Buick Enclave, "monstrii" precum Hummer nu prea isi mai au locul in planurile producatorilor americani. Astfel, Wagoner a anuntat ca GM ia in considerare posibilitatea de a vinde brandul Hummer, partial sau total. Se inscrie cineva pe lista?
    Vizualizari: 920