rss

GM ar cumpara Proton

  1. 19/01/2007
  2. Tags: General Motors, Proton
    Vezi toate fotografiile (1)
    Un al treilea producator si-a anuntat intentiile de cumparare a marcii malaeziene. Conform unei declaratii a premierului din aceasta tara, General Motors a contactat guvernul tarii sale in vederea deschiderii unei runde de negocieri.

    Deocamdata, numarul unu mondial nu a facut vreo oferta, dar intersul sau dovedeste ca achizitia marcii asiatice ar fi una profitabila.

    Ceilalti candidati sunt grupul PSA Peugeot-Citroën si Volkswagen, care au depus deja oferte, dar, se pare, toata lumea asteapta decizia oficialitatilor, care vor sa scape de pachetul lor de actiuni la un pret cat mai mare.

    Vanzarile Proton au scazut constant in ultimii ani, pierderile fiind semnificative, dar compania este importanta pentru tripleta care vrea sa o cumpere din tot atatea motive.

    Gama de modele este relativ noua si nu necesita investitii majore, detine marca Lotus, dar, ce-i si mai important, are una din cele mai moderne fabrici din regiune, cu o capacitate insemnata.

    Proton este cotat la 1,6 miliarde de dolari, dar, din cauza greutatilor, guvernul din Kuala Lumpur s-ar putea sa mai renunte la pretentii. 
    Vizualizari: 981
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »