rss

GM anunta SUV-uri hibride foarte economice

  1. 27/07/2007
  2. Tags: Chevy Tahoe, GM, Hibride foarte economice
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pregatirile pentru lansarea versiunilor cu propulsii hibride ale lui Chevrolet Tahoe si GMC Yukon sunt in plina desfasurare, insa numarul unu din Detroit s-a gandit ca nu ar fi rau sa mai faca putina reclama unor masini pornite sa faca pace cu ecologistii.

    Potrivit declaratiilor americanilor, cei doi giganti vor consuma, in medie, cu 40% mai putin decat versiunile propulsate de motoare obisnuite.

    Asta inseamna ca Tahoe si Yukon (ambele mai mari chiar si decat un Audi Q7 sau Mercedes GL) se vor multumi in regim urban cu doar 11,8 litri de benzina la fiecare 100 km, ceea ce peste Ocean e o adevarata performanta.

    Anuntul vine la putin timp dupa ce oficialii GM declarasera ca economia de combustibil va fi de doar 25%, insa testele efectuate cu cele doua tot-teren-uri au dovedit ca sistemul de propulsie benzina-electric este chiar mai eficient decat cele similare montate pe sedan-uri si alte masini de familie.

    Exista insa si o parte intunecata a problemei: dupa calculele specialistilor, sofisticata tehnologie va adauga circa 10.000 de $ la costul fiecarei unitati fabricate, ceea ce se va reflecta automat in pretul final al masinii; totusi, ei cred ca mare parte din aceste cheltuilei vor fi suportate de GM, astfel incat sa nu sperie membrii uneia dintre cele mai sensibile piete din lume din acest punct de vedere.

    La drept vorbind, constructorii din Detroit sunt experti cand vine vorba de rabaturi comerciale, anuntate sau nu…
    Vizualizari: 1088