rss

GM a dezvoltat primul airbag frontal central din industria auto

  1. 30/09/2011
  2. Tags: Buick, Chevrolet, General Motors
    Vezi toate fotografiile (2)

    General Motors a proiectat primul airbag frontal central din industria auto, un sistem dezvoltat pentru a asigura protectia soferului si a pasagerilor din fata in cazul unui impact lateral.

    Noua inventie GM in materie de siguranta va fi montata pe crossoverele Buick Enclave, GMC Acadia, si Chevrolet Traverse, model 2013. Noua functie de siguranta va fi inclusa in dotarea standard a modelelor Acadia si Traverse prevazute cu scaune cu reglare electrica, precum si pentru toate modelele Enclave.

    Airbagul frontal central este amplasat intre scaunele din fata, aproape de partea centrala a autovehiculului, fiind declansat din partea dreapta a scaunului soferului.

    Airbagul tubular are rol de retinere in cazul impacturilor laterale atunci cand soferul este singurul ocupant din fata, absorbind in acelasi timp energia de impact dintre sofer si pasagerul din fata, in cazul unor impacturi laterale din ambele parti. Airbagul poate asigura, de asemenea, o protectie optima in cazul accidentelor soldate cu rostogolirea autovehiculului.

    Potrivit unei analize GM, impacturile laterale au produs 11% din numarul total al victimelor asezate pe scaunele din fata, care purtau centura de siguranta.


    Vizualizari: 2008
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »