rss

Girard Perregaux comemoreaza Monte Carlo 1970

  1. 29/04/2007
  2. Tags: Girard Perregaux, Monte Carlo 1970
    Vezi toate fotografiile (1)
    Celebrul producator de ceasuri de lux are o traditie veche in fabricarea unor instrumente de masurat timpul in parteneriate cu diferiti producatori auto (cea mai celebra dintre aceste asocieri este fara indoiala ca cu Ferrari, desi maca din Maranello lucreaza acum cu Panerai).

    Acum insa, elvetienii au decis sa reaminteasca tuturor o celebra cursa auto prin intermediul lui Monte Carlo Fly-Back.

    Acesta este un ceas cu cronograf, dezvaluit la recent incheiatul salon de la Basel, care aduce un omagiu uneia dintre cele mai celebre curse al unuia dintre cele mai tari raliuri din lume.

    Spectatorii editiei din 1970 a raliului Monte Carlo au putut urmari extaziati cum cuplul Bjorn Waldegaard (pilot) si Lars Helmer (copilot) au condus Porsche-ul 911 S cu numarul sase pe un traseu acoperit cu gheata (fara pic de zapada) pentru a castiga o etapa de povestit nepotilor.

    Aceasta demonstratie de pilotaj (si curaj) a fost asadar tema ceasului Girard Perregaux, care are numele celor doi incrustate pe spatele carcasei, precum si datele de pe placuta de inregistrare a masinii.

    Sintagma „Monte Carlo 1970” apare apoi scrisa cu rosu pe cadranul de culoare neagra, cadran ce contine, alaturi de limbile obisnuite, un cronograf si un tahometru.

    Pretul oficial nu ne-a parvenit, dar, la doar 250 de unitati fabricate, ne indoim ca este la indemana oricui. Fie el si milionar...
    Vizualizari: 945