rss

Gheata si zapada abordate cu propulsie electrica: teste finale de iarna cu noul BMW iX1

  1. 14/05/2022
    Vezi toate fotografiile (4)

    Numaratoarea inversa este pornita pentru cea de-a treia generatie BMW X1 - si pentru primul Sports Activity Vehicle (SAV) cu propulsie electrica din segmentul compact premium. Noul BMW iX1 a finalizat cu succes testarea dinamicii la centrul de teste de iarna al BMW Group din Arjeplog, in nordul Suediei. Pe drumurile acoperite cu zapada si pe pistele de gheata special pregatite in jurul orasului Arjeplog, aproape de Cercul Polar, modelul electric s-a alaturat variantelor plug-in hybrid si celor alimentate conventional ale noului BMW X1, trecand testele de aplicare integrate pentru sistemele sale de propulsie si sasiu. Asadar, un alt model electric de la BMW Group a ajuns in faza finala a procesului de dezvoltare de serie.
    Acest test de rezistenta si anduranta la temperaturi extrem de scazute si conditii de drum de iarna a supus motoarele electrice, tehnologia de tractiune integrala electrica, bateria de inalta tensiune, electronica de putere si tehnologia de incarcare ale BMW iX1 la o verificare deosebit de exigenta. A cincea generatie a sistemului de propulsie BMW eDrive foloseste cea mai recenta tehnologie a celulelor de baterii si un management termic controlat inteligent pentru a permite timpi scurti de incarcare si o autonomie mai mare, chiar si la temperaturi extreme sub zero grade Celsius. Cu doua motoare electrice (unul pe puntea fata si unul pe cea spate), a caror livrare a puterii este coordonata precis pentru a optimiza tractiunea si performantele dinamice, si tehnologia sa extrem de rapida de control al patinarii rotilor, BMW iX1 este perfect echipat pentru a asigura un progres sigur pe orice teren.
    La centrul de teste de iarna al BMW Group din Arjeplog, sistemul de propulsie si sistemele de sasiu ale modelelor noi sunt supuse unui proces de reglare fina extrem de detaliat. Drumurile acoperite cu zapada si zonele de lacuri inghetate pregatite special pentru aceste programe de testare prezinta inginerilor de dezvoltare si testare ai BMW Group conditiile ideale in care sa perfectioneze interactiunea dintre motoare, tehnologia de tractiune integrala electrica si sistemele de control al suspensiilor la limitele dinamice longitudinale si laterale. Suprafetele de gheata, in special, ofera conditiile perfect reproductibile in care sa se exploreze in detaliu si sa se optimizeze modul in care sistemul de propulsie si sasiul functioneaza impreuna. Acest program intensiv de testare pune bazele unor caracteristici de condus sigure - cu cele mai sportive calitati pe care conducatorii le asteapta de la un BMW - si o experienta generala a automobilului bine rezolvata.

    Vizualizari: 576
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »