rss

Germanii vor limite de viteza pe autobahn

  1. 18/03/2007
  2. Tags: Autobahn
    Vezi toate fotografiile (2)
    Visul vitezomanilor de pretutindeni – acela de a rula pe o sosea fara limita de viteza – este pe cale sa se spulbere daca rezultatul unui studiu facut de televiziunea germana ZDF va da apa la moara celor care vor limitari de viteza pe celebrele autobahn-uri.

    Conform acestuia, 54% din germani ar dori o limitare la maximum 130 km/h pe orice autotstrada din aceasta tara, in timp ce inca 10% doresc o viteza maxima legala chiar mai mica.

    Va reamintim ca activistii ecologisti in frunte cu comisarul Uniunii Europene pe probleme de mediu, Stavros Dimas, au inceput cu ceva vreme in urma o campanie de sustinere a introducerii limitelor de viteza maxima pe autostrazile din Germania, pe motiv ca aceasta ar reduce drastic efectele irosirii energiei.

    De partea cealalata a baricadei stau, evident, producatorii auto de top din acest stat, Mercedes, BMW si Porsche sustind la unison ca o asemenea decizie ar afecta inevitabil vanzarile produselor lor, care si-au facut un nume in lumea celor cu performante deosebite. Un nebun arunca o piatra...
    Vizualizari: 982