rss

General Motors lucreaza la un V8 diesel

  1. 07/05/2008
  2. Tags: Duramax
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asemeni celor de la Ford, fostul numar unu mondial crede ca va salva pick-up-urile de mari dimensiuni prin adoptarea unei motorizari diesel moderne, in format V8 - o arhitectura care, probabil, ii va convinge mai usor pe cowboy-ii traditionalisti.


    Cu o cilindree de 4,5 litri, acest Duramax este intr-adevar modern, avand patru supape pe cilindru, o multime de materiale usoare si dimensiuni compacte. Aceasta ultima caracteristica il face un candidat ideal si pentru uzul in limuzinele grupului GM, cum ar fi Cadillac STS sau Pontiac G8.

    Inginerii au ales sa plaseze multe componente intre spatiul dintre cilindri pentru a reduce lungimea propulsorului - aici se afla turbinele, dar si admisia, respectiv sistemul de evacuare.


    In ceea ce priveste performantele, acestea sunt de top, noul agregat dezvoltand 310 CP si 705 Nm, in timp ce este, in medie, cu aproximativ 20% mai economic decat o “benzina” de aceeasi putere.
    Emisiile de noxe sunt reduse de un avansat filtru de particule, datorita caruia motorul Duramax va putea fi vandut in toate statele americane.

    Productia lui va incepe anul viitor, urmand sa echipeze prima oara “gemenii” Chevrolet Silverado/GMC Sierra, dupa care va fi disponibil treptat si pe alte modele GM.

    Vizualizari: 850
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »