rss

General Motors, la mana specialistilor in falimente

  1. 12/12/2008
  2. Tags: Faliment, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors Corp a angajat consilieri externi pentru a evalua un posibil faliment, insa consiliul director a hotarat ca declararea falimentului nu este o optiune pentru compania aflata in impas financiar, a declarat un purtator de cuvant GM, citat de Reuters.

    "Am spus tot timpul ca directorii grupului au luat in considerare falimentul si au ajuns la concluzia ca nu este o optiune viabila", a spus purtatorul de cuvant al GM, Tony Cervone. "Consiliul continua sa se intruneasca frecvent pentru a discuta toate optiunile si a angajat consilieri adecvati pentru orice eventualitate", a spus acesta.

    GM face lobby pentru a primi o parte din ajutorul de 14 miliarde dolari destinat salvarii a industriei auto din Statele Unite. Compania a avertizat ca nivelul lichiditatii ar putea atinge un nivel critic pana la finalul acestei luni, fara un credit federal de urgenta.

    Directorul executiv al GM, Rick Wagoner, ce conduce si consiliul grupului, a spus in repetate randuri ca declararea falimentului nu este o optiune strategica pentru fabricantul auto, pentru ca risca sa nu se poata reorganiza si ar putea intra in lichidare.

    Angajarea unor consilieri legali si de restructurare din exterior de catre GM a fost anuntata pentru prima oara de Wall Street Journal. Cotidianul a anuntat ca General Motors l-a angajat pe Harvey Miller, specialist pentru faliment in cadrul companiei juridice Weil Gotshal & Manges LP.

    Senatorii americani nu au putut ajunge la o intelegere privind planul de salvare a marilor constructori de automobile, care sunt acum mai aproape de faliment, decizia punand in pericol locurile de munca a 2,2 milioane de angajati, directi sau indirecti.

    Camera Reprezentantilor adoptase miercuri "Proiectul de lege privind finantarea si restructurarea industriei auto", dupa o lunga zi de negocieri, ce se incheiase cu un text de compromis intre Casa Alba si majoritatea democrata. Republicanii votasera masiv impotriva proiectului.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 850
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »