rss

General Motors, in pragul falimentului

  1. 12/11/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Faliment, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors, afectata puternic de scaderea vanzarilor de automobile din Statele Unite, este aproape de faliment si are nevoie de ajutor financiar federal, fara a mai astepta investirea noului presedinte, in ianuarie, transmite Bloomberg.

    Doar ajutorul federal poate preveni colapsul celui mai mare producator de automobile din Statele Unite, a declarat Joseph Amaturo, analist la Buckingham Research Group, inainte ca actiunile GM sa scada marti la bursa pentru a cincea zi consecutiv.

    'Falimentul strategic nu este o optiune pentru General Motors. Este decizia de a functiona sau de a nu functiona', afirma Mark oline, analist la Fitch Inc. in Chicago.

    General Motors, Ford Motor si Chrysler au cerut un ajutor federal in valoare de 50 miliarde de dolari pentru a face fata celei mai grave crize cu care s-a confruntat industria auto in ultimii 17 ani.

    Marti, presedintele ales al SUA, Barack Obama, care isi va prelua functiile in ianuarie, l-a indemnat pe presedintele in exercitiu George W. Bush sa acorde fara intarziere ajutor industriei automobilelor, care se confrunta cu dificultati financiare majore.

    Sursa: Agerpres 

    Vizualizari: 887
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »