rss

General Motors, in pragul falimentului

 1. 12/11/2008
 2. Tags: Autoeconomie, Faliment, General Motors
  Vezi toate fotografiile (1)

  General Motors, afectata puternic de scaderea vanzarilor de automobile din Statele Unite, este aproape de faliment si are nevoie de ajutor financiar federal, fara a mai astepta investirea noului presedinte, in ianuarie, transmite Bloomberg.

  Doar ajutorul federal poate preveni colapsul celui mai mare producator de automobile din Statele Unite, a declarat Joseph Amaturo, analist la Buckingham Research Group, inainte ca actiunile GM sa scada marti la bursa pentru a cincea zi consecutiv.

  'Falimentul strategic nu este o optiune pentru General Motors. Este decizia de a functiona sau de a nu functiona', afirma Mark oline, analist la Fitch Inc. in Chicago.

  General Motors, Ford Motor si Chrysler au cerut un ajutor federal in valoare de 50 miliarde de dolari pentru a face fata celei mai grave crize cu care s-a confruntat industria auto in ultimii 17 ani.

  Marti, presedintele ales al SUA, Barack Obama, care isi va prelua functiile in ianuarie, l-a indemnat pe presedintele in exercitiu George W. Bush sa acorde fara intarziere ajutor industriei automobilelor, care se confrunta cu dificultati financiare majore.

  Sursa: Agerpres 

  Vizualizari: 830
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 6.850 EUR, An: 2016, Kilometri: 181.500 detalii »

  Ford C-Max

  Ford C-Max

  Pret: 6.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 168.850 detalii »

  Toate anunturile »