rss

General Motors anunta profit de 891 milioane USD

  1. 01/08/2007
  2. Tags: Ford, General Motors, Profit
    Vezi toate fotografiile (1)
    2007 ar putea fi anul “pasarilor” Phoenix, adica Ford si GM. Dupa ce primul a anuntat ca ne multumeste de intrebare si ca se simte foarte bine, iata ca e randul lui GM sa se laude de “sanatate”.

    Este vorba despre nivelul profitului anuntat pentru cel de-al doilea trimestru din acest an, si anume 891 milioane de dolari – o imbunatatire semnificativa fata de pierderile de 3,4 miliarde din aceeasi perioada a anului trecut.

    Acest trimestru este al treilea consecutiv de profit inregistrat de gigantul american, balanta pozitiva fiind si rezultatul succeselor de pe noile piete pe care yankeii au patruns in ultima perioada.

    Aceste vesti bune sunt oarecum umbrite de pierderile inregistrate pe teren propriu (39 de milioane), dar mare parte din ele sunt inca cauzate de nota de plata de 520 milioane de dolari pe care GM trebuie sa o achite ca restructurarea Delphi sa fie incheiata.

    Daca aceasta ultima piatra de moara n-ar mai atarna de gatul fostului nr. 1 mondial, compania din Detroit ar fi inregistrat profituri totale de 1,4 miliarde USD. Drept urmare, cei care au previzionat ca zilele lui GM sunt numarate (si, daca tot suntem aici, cele ale lui Ford) vor trebuie sa-si puna “pofta”-n cui deocamdata...
    Vizualizari: 818