rss

General Motors a primit din nou bani de la stat

  1. 29/01/2009
  2. Tags: General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul auto american General Motors a primit a doua transa a creditului de 9,4 miliarde dolari promis de stat, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a Trezoreriei Statelor Unite, citat de AFP.

    GM a primit 5,4 miliarde dolari pe 21 ianuarie, precizeaza un raport al Trezoreriei in care sunt recapitulate varsamintele efectuate in cadrul planului de salvare a sistemului financiar, votat in octombrie de Congres.

    Constructorul de automobile primise prima transa a creditului, adica 4 miliarde dolari, pe 31 decembrie. Decizia de acordare a ajutorului fusese luata la sfarsitul lui decembrie de Casa Alba.

    Dupa refuzul republicanilor din Congres de a vota un plan de creditare pentru producatorii auto din Detroit, presedintele George W. Bush decisese sa aloce fonduri, din cele 700 miliarde dolari puse la dispozitia Trezoreriei, pentru sustinerea sistemului financiar, ca sa sprijine sectorul auto. Astfel, General Motors a primit 9,4 miliarde dolari, iar concurentul sau Chrysler, 4 miliarde dolari.

    Creditele sunt insotite de conditii stricte, iar cele doua grupuri auto trebuie sa arate ca sunt profitabile pana la sfarsitul primului trimestru, in caz contrar fiind obligate sa ramburseze creditele.

    GM ar putea beneficia in februarie si de un imprumut suplimentar de 4 miliarde dolari, in anumite conditii.

    Sursa: Bloombiz 

    Vizualizari: 879