rss

Garantia extinsa Kia de 7 ani aduce un castig de 550 euro (studiu EurotaxGlass's)

  1. 12/07/2013
  2. Tags: Kia
    Vezi toate fotografiile (4)

    Expertii EurotaxGlass's au analizat preturile a catorva mii de automobile Kia scoase la vanzare, care beneficiau de programul de garantie extinsa Kia de 7 ani, 150.000 km, intr-un studiu demarat in 2012. In urma studiului, in medie, castigul efectiv pentru fiecare exemplar in parte este cuprins intre 250 si 550 de euro (in functie de model).

    Kia a introdus programul de garantie de 7 ani, 150.000 km pentru toate autovehiculele noi comercializate, in ianuarie 2010, iar la trei ani de la acel moment din ce in ce mai multe exemplare care au beneficiat de acest program patrund pe piata de automobile rulate. Acesta este motivul pentru care marca koreeana a apelat la compania EurotaxGlass's, lider al domeniului european de studii si date din industria auto, pentru a cerceta si a analiza efectele avute de introducerea programului respectiv asupra valorii de revanzare a unui automobil Kia.

    Cei de la EurotaxGlass's au analizat preturile a catorva mii de automobile Kia scoase la vanzare, care erau oferite cu programul de garantie extinsa,
    si au aplicat o analiza cu regresie variata pentru a determina influenta garantiei de 7 ani asupra valorii finale de comercializare. Studiul a fost demarat in luna august, 2012.

    Dintre concluzii s-a evidentiat ca o garantie de acest tip are o importanta semnificativa si un efect pozitiv asupra pretului unui automobil rulat. Datele brute contineau o statistica semnificativa de date privind modelele Picanto, Rio, c'eed si Sportage (6.889 de unitati, dintre care 4.001 au fost studiate efectiv pentru analiza celor de la EurotaxGlass's). Pentru toate aceste exemplare care au fost studiate, compania a reusit sa evidentieze impactul pozitiv pe care programul de garantie extinsa l-a avut in stabilirea valorii reziduale finale.   

    In medie, castigul efectiv pentru fiecare exemplar in parte, luand in considerare o vechime de doi ani si un rulaj de aproximativ 40.000 km, este cuprins intre 250 si 550 de euro (in functie de model). Spre exemplu, daca ne raportam la modelul Kia c'eed, studiile releva ca vanzatorul unui astfel de automobil care a beneficiat de garantia extinsa de 7 ani va obtine un pret de revanzare cu 6% mai mare, tocmai datorita programului implementat de Kia in 2010.

    Vizualizari: 3816