rss

Galezii au o “cutie” ce transforma noxele in biocombustibil!

  1. 20/07/2007
  2. Tags: Biocombustibil, Noxe
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi suna a basm din “1001 de nopti”, declaratia echipei de cercetatori din Tara Galilor este cat se poate de serioasa, ei pretinzand ca au creat o cutie ce poate transforma noxele din teava de esapament a masinilor in biocombustibil.

    Dispozitivul se poate monta dedesubtul masinii si inlocuieste convertorul catalitic capturand gazele cu efect de sera (precum dioxidul de carbon si oxidul de azot), emitand in mare parte vapori de apa.

    Noxele captate pot fi procesate in biocmbustibil folosind o specie de alga modificata genetic, care a fost descoperita accidental in timp ce aceiasi cercetatori experimentau cu dioxidul de carbon pentru a ajuta aceasta alga sa creasca (doreau o sursa de hrana mai consistenta pentru o ferma piscicola).

    Oamenii pretind ca dispozitivul lor ar putea fi instalat intr-o buna zi pe masini, autobuze si camioane (eventual chiar si in cladiri sau fabricile din industria grea, inclusiv centralele electrice) si, chiar pe masura ce cititi aceste randuri, ei au infiintat deja o companie mica de cercetari pentru a dezolta tehnologia.

    Detaliile tehnice sunt inca secrete, dar ce mai conteaza: odata gasiti sponsori, s-ar putea sa asistam la cea mai importanta inventie menita sa reduca poluarea de la centralele eoliene si panourile solare incoace.
    Vizualizari: 962