rss

Galerie foto: primul Lamborghini

  1. 13/06/2008
  2. Tags: Enzo ferrari, Ferrucio lamborghini
    Vezi toate fotografiile (15)
    Istoria marcii Lamborghini e simpla si porneste, ca multe altele in viata, de la orgoliile a doi oameni. Pe de o parte Ferrucio Lamborghini, iar pe de alta parte Enzo Ferrari.

    Feruccio
    era proprietarul unei fabrici de tractoare si nu avea niciun gand sa isi schimbe domeniul de activitate. Cum afacerile nu-i mergeau rau deloc, omul si-a cumparat un Ferrari. La vremea respectiva, principala problema a masinilor Ferrari era legata de calitatea slaba, astfel ca Ferrucio i s-a plans lui Enzo despre o problema la ambreiaj. "Ce stie un constructor de tractoare despre supercar-uri? Intoarce-te la ferma ta si lasa-ma pe mine sa ma ocup de masini!", i-a raspuns parintele Ferrari.

    Jignit de cuvintele lui Enzo, Ferrucio Lamborghini a plecat acasa, unde si-a reparat singur masina, folosindu-se de piesele unui ambreiaj de tractor. Acesta a fost primul pas facut de Lamborghini pe lungul drum al industriei auto. Pentru a evita neajunsul legat de calitatea de fabricatie, Ferrucio Lamborghini a strans in jurul sau o echipa formata din cei mai buni designeri si ingineri auto ai vremii si, impreuna, au creat primul prototip: Lamborghini 350 GTV. Modelul, dotat cu un motor V12 de 3.5 litri, a fost prezentat publicului in 1963, la Salonul Auto de la Torino. La acelasi eveniment, echipei i s-a alaturat Carlo Anderloni, care devenise cunoscut dupa ce desenase cateva modele Alfa Romeo.

    Un an mai tarziu, pe poarta uzinei Lamborghini iesea primul automobil produs in serie: 350 GT. In 1964 a fost introdus urmasul Lamborghini 400 GT, apoi 400 GT 2+2. In total, au fost produse 120 de 350 GT si 244 modele 400 GT si 400 GT 2+2, iar Lamborghini si-a castigat renumele de a fabrica masini la fel de exclusiviste ca si Ferrari, insa la preturi mult mai mici si de o calitate superioara. La acea vreme, pentru ca intre timp lucrurile s-au mai schimbat, iar masinile Lamborghini au devenit la fel de scumpe ca si rivalele Ferrari.

    Pentru galerie foto completa click aici.
    Vizualizari: 3310