rss

Furnizorii intra la dieta

  1. 06/02/2007
  2. Tags: Consum de combustibil, Nissan
    Vezi toate fotografiile (3)
    Mai precis componentele fabricate de ei, acuzate ca fiind prea grele de catre Nissan, constructorul nipon cerand in mod expres furnizorilor sai sa o lase mai moale in aceasta privinta.

    Este deja un lucru binecunoscut ca in ultimele decade greutatea masinilor a crescut simtitor
    , crescand efortul depus de anvelope si de frane si suplimentand consumul de combustibil.

    Acum insa, unul dintre cei mai importanti fabricanti auto mondiali a pus piciorul in prag si a cerut o reducere a masei la viitoarea generatie de componente, care inca se afla in faza de proiectare.

    In plus, conform declaratiilor vicepresedintelui pe probleme de cercetare, tehnologie si inginerie la Nissan, Mitsuhiko Yamashita, ei trebuie sa se asigure ca pierderea de greutate nu va insemna si pierderea de calitate sau rezistenta, componentele trebuind sa ramana din acest punct de vedere in standardele normale.

    „In ultimii 20 de ani, fiecare model nou a devenit mai greu ca cel de dinaintea lui. Ne-am simtit obligati sa punem punct acestei tendinte”, a declarat Yamashita.

    Japonezul are dreptate: „obezitatea” este un flagel tot mai periculos al industriei auto, lucru dovedit si de un studiu EPA realizat anul trecut, care atesta faptul ca un vehicul recent de talie medie din SUA cantareste cu aproape 220 kg mai mult decat unul de aceeasi clasa fabricat acum 10 ani.

    Intr-adevar, greu de ucis...
    Vizualizari: 1201