rss

Formula de calcul a consumului oficial va fi schimbata

  1. 19/04/2012
  2. Tags: Consum, extra-urban, mixt, urban
    Vezi toate fotografiile (1)

    Comisia Europeana si Natiunile Unite planuiesc sa schimbe sistemul de calcul al consumului oficial publicat de constructorii auto, care este, de cele mai multe ori, departe de realitate. Acesta va fi standard la nivel mondial.

    Specialistii din industria vor sa modifice modalitatea de calcul a consumului astfel incat cifrele afisate de producatorii auto se fie cat mai aproape de situatiile de zi cu zi.

    Totodata, cele doua entitati vor sa unifice sistemul de calcul, modelul european si cel american urmand a fi contopite intr-o singura formula. Astfel, in urmatorii ani fisa tehnica a automobilelor va afisa acelasi consum, indiferent de tara in care este comercializat autovehiculul.

    Din ecuatie vor iesi cifrele corespunzatoare consumului mediu in regim urban, extraurban siin regim mediu mixt, care sunt, de fapt, rezultate ale unor teste realizate in laborator.

    In locul sau va fi propus un sistem denumit Worldwide Light-duty vehicle Test Cycle (WLTC), care va avea numai doua cifre de consum: cel mai mic consum pe care il inregistreaza o masina si cel mai mare.

    Testarea nu va mai avea loc in laborator, ci pe un traseu izolat, unde fiecare masina noua va fi supusa testelor intr-o prima etapa fara sofer si cu functiile si sisteme tehnologice dezactivate. In a doua faza, traseul va fi parcurs cu toate locurile ocupate si cu sistemele active.

    Din pacate, planurile Comisiei Europene si Natiunilor Unite nu vor fi aplicate in viitorul apropiat. Proiectul va fi definitivat in 2014, noile cifre de consum urmand a fi publicate pentru toate masinile nou lansate abia in intervalul 2016-2017.

    Vizualizari: 8848
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »