rss

Formula BMW: Mihai Marinescu scrie istorie la Macau

  1. 18/11/2008
  2. Tags: Formula BMW, Macau Grand Prix, Mihai Marinescu
    Vezi toate fotografiile (4)

    Pilotul roman Mihai Marinescu a reusit o performanta de exceptie la prima participare a unui conational de-al nostru in celebrul Macau Grand Prix, izbutind sa obtina cel mai bun timp al calificarilor, dar si victoria in competitia rezervata monoposturilor Formulei BMW.

    Macau Grand Prix, intrecere ajunsa la a 55-a editie, este considerata una dintre cele mai dificile curse de circuit din lume si un adevarat examen pentru tinerii piloti. Asta pentru ca portiunea virajata si foarte tehnica de pe colina Guia, fata de care chiar si circuitul de la Monte Carlo pare o autostrada, pune in valoare mana celui aflat la volan, anuland orice avantaj tehnic.

    Galerie foto aici

    Asa se face ca acest traseu stradal este o piatra de incercare pentru orice aspirant la elita pilotajului mondial, iar faptul ca in palmaresul all-time figureaza nume de calibrul lui Ayrton Senna sau Michael Schumacher ii propulseaza in elita pe pilotii care inving aici.

    Mihai Marinescu, primul roman aliniat la startul reputatei competitii, venea dupa un sezon 2008 plin de evenimente neplacute, dar si de experiente utile in Formula BMW Europe. O dovada ca experienta i-a prins bine este faptul ca Mihai a reusit la Monza o clasare pe podium in cursa sa de debut in International Formula Master, iar la Macau, intrecere pe care o aborda cu un monopost al echipei Motaworld, a fost cel mai rapid in calificari, devansandu-l pe colegul sau, danezul Michael Christensen.

    Rivalul sau l-a depasit imediat dupa start. „Am plecat de pe partea murdara a pistei si nu am reusit sa pun puterea masinii la sol in primele secvente ale startului. Stiam insa ca pot fi rapid, posibilitatea unei victorii la Macau m-a motivat in plus si am dat totul, am mers la limita. Am pus multa presiune pe Christensen si in final am reusit sa-l depasesc”, spune Marinescu. Intr-adevar, el a crescut permanent ritmul si, in turul 6, a reusit sa-l depaseasca pe pilotul danez si sa preia conducerea cursei.

    Apoi, Mihai s-a distantat permanent si avea sa treaca primul linia de sosire, trecandu-si in cont un succes de exceptie. „Mi-am indeplinit un vis, am castigat la Macau, cea mai dificila cursa stradala din lume. Am reusit sa duc tricolorul Romaniei pe primul loc si sunt foarte mandru de aceasta performanta”, a declarat Marinescu, cel care viseaza acum sa calce pe urmele unui Senna sau Schumacher.

    Vizualizari: 954