rss

Formula 1, Australia, culise: Raikkonen n-a fortat si din motive obiective

  1. 18/03/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cind obtii tripla pole-tur rapid-victorie, nimeni nu-ti poate pune la indoiala victoria. Este si cazul lui Raikkonen, in Australia. Insa, a fost clar ca finlandezul putea obtine un succes chiar mai net, iar acesta ii putea oferi un plus la capitolul ascendant moral in fata lui Alonso. Si atunci, de ce nu a fortat Kimi spre final?

    Ei bine, explicatia a venit dupa cursa. Atunci, Raikkonen a dezvaluit ca imediat dupa start i s-a defectat sistemul de comunicatii, astfel ca a fost nevoit sa mearga aproape intreaga distanta fara sa comunice cu cei de la boxe.

    In plus, Kimi a ridicat piciorul de pe acceleratie dupa ce, in ultima parte a intrecerii, a avut o mica eroare, soldata cu o iesire in decor. S-a ales doar cu faptul ca a pierdut doua secunde, dar si-a dat seama ca mai important pentru el este succesul, astfel ca a optat pentru un final cu un ritm mai lejer.

    Oricum, finlandezul nici nu putea cere mai mult de la Marele Premiu al Australiei. A debutat cu tripla pole-tur rapid-victorie la Ferrari, trecindu-si in cont cu acest prilej cel de-al 10-lea succes al carierei si primul din octombrie 2005. Mai mult, el devine primul pilot care-si incepe cariera in Scuderia de la Maranello cu un triumf dupa Nigel Mansell, cel care realiza aceeasi isprava in 1989.

    Surse: sportauto, Inside F1
    Vizualizari: 394
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »