rss

Ford va investi 1,2 miliarde euro la Craiova

  1. 18/02/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Craiova, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)


    Ford a anuntat ca va investi in proiectul din Romania circa 1,2 miliarde de euro, insa pentru a-si atinge obiectivele a solicitat un impumut de 600 milioane euro la Banca Europeana de Investitii (BEI).

    Din aceasta suma, aproximativ 400 milioane euro vor lua direct drumul uzinei de la Craiova, restul banilor fiind investiti in centrul de cercetare si dezvoltare pe care "Ovalul Albastru" il detine in Germania. Conform site-ului Mediafax, care o citeaza pe Nadia Crisan, reprezentantul Ford in tara noastra, acesti 200 milioane de euro vor fi folositi si ei, indirect, tot pentru proiectele auto de la Craiova.

    Restul de 600 de milioane euro (pana la 1,2 milioane) vor fi acoperiti prin contributia directa a Ford Europa. Statul roman va garanta institutiei de finantare europene 80% din cele 400 de milioane de euro pe care Ford le va investi in prima faza direct in uzina de la Craiova.

    Cand a preluat fabrica din Oltenia, divizia europeana a producatorului american s-a angajat ca va face aici investitii directe de 675 milioane euro. In acest an, Ford va incepe asamblarea modelului Transit Connect la Craiova, urmand ca de anul viitor in Romania sa fie fabricat in exclusivitate un model de clasa mica. In 2011-2012, la Craiova va fi produs si un autovehicul comercial de clasa medie.
    Vizualizari: 890