rss

Ford va construi gama de motoare Fox la Craiova

  1. 19/08/2008
  2. Tags: Craiova, Ford, Fox
    Vezi toate fotografiile (1)


    Laitmotivul “sa reducem consumul si emisiile” a indemnat Ford sa dezvolte o noua familie de propulsoare, cu doar trei cilindri, denumita Fox.

    Aceste agregate vor fi folosite cu precadere de masinile destinate pietelor din Europa si pietelor emergente (mai ales China si India), urmand sa fie asamblate in fabrica de la Craiova, intr-o cadenta anuala de 700.000 de unitati.

    Cu aceasta miscare se repeta “episodul Nokia”, caci Ford ia astfel painea a 1.200 de muncitori din fabrica de motoare din Koln.

    Acolo se asambleaza aproximativ 200.000 de propulsoare V6 pentru Mustang, Ranger si Explorer, dar si motoare V8 si V12 pentru Aston Martin. Acestea vor mai fi produse o perioada, dupa care, daca nu vor fi semnate noi contracte, fabrica va fi inchisa.

    Cu o cadenta de 560.000 de unitati pe an, fabrica din Germania are o capacitate mai mica, dar Ford a venit in Romania, in primul rand, pentru ca va produce mult mai ieftin.

    Iar din aceasta cauza am o dilema: sa ne dorim sa ramanem destul de “ieftini” pentru americani sau sa ne creasca economia si implicit salariile, moment in care e posibil ca Ford sa migreze mai departe?
    Vizualizari: 1476