rss

Ford se “opune” ofertei lui Kerkorian

  1. 12/05/2008
  2. Tags: Actiuni
    Vezi toate fotografiile (1)
    Speriat probabil de soarta celorlalte concerne auto la care Kirk Kerkorian a detinut un pachet important de actiuni, Ford si-a “instruit” actionarii sa reziste ofertei efectuate de catre Tracinda Corporation - companie gata sa plateasca 20 de milioane de actiuni ale numarului trei mondial cu 8,50 de $ bucata, cu 45 de centi mai mult decat pretul stabilit la bursa vinerea trecuta.

    Tracinda detine deja 100 de milioane de actiuni la Ford, iar un adaos de inca 20 de milioane ar mari pachetul la 5,5% din total.

    Ceea ce este si mai “ingrijorator” pentru cei de la Ford este faptul ca nici acest eventual succes nu il va multumi pe Kerkorian: abilul miliardar este gata sa investeasca si mai mult in gigantul din Detroit si chiar sa ofere conducerii diverse strategii de afaceri in functie de rezultatele evaluarii operatiunilor companiei.

    Deocamdata, oficialii Ford au pastrat un ton diplomatic afirmand ca sunt surprinsi de mutarea lui Kerkorian, mai ales ca nu au fost avertizati in nici un fel de ea; de partea cealalata, “vulpoiul” lui Tracinda Corporation asteapta raspunsul actionariatului la oferta tentanta pe care a lansat-o zilele trecute, fiind sigur ca acesta va fi unul pozitiv. Fiti gata de noi zvonuri despre fuziuni-gigant...
    Vizualizari: 681
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »