rss

Ford se alatura First Movers Coalition si anunta angajamentul de a impulsiona comercializarea tehnologiilor zero-carbon

  1. 10/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Astazi, Ford Motor Company a anuntat ca se va alatura First Movers Coalition, o initiativa globala de valorificare a puterii de cumparare si a lanturilor de aprovizionare pentru a crea piete timpurii pentru tehnologii inovatoare de energie curata. Ford produce mai multe vehicule in SUA si angajeaza mai multi muncitori pe ora in America decat orice alt producator auto.
    „Ford are o experienta solida de a deschide drumuri noi in ceea ce priveste sustenabilitatea automobilelor, de la a fi singurul producator de automobile american cu gama larga care a sprijinit California in adoptarea unor standarde mai puternice de emisii ale vehiculelor, pana la a fi primul producator de automobile care s-a alaturat actiunii Better Climate Challenge a Departamentului de Energie si s-a angajat pentru reducerea emisiilor noastre din productie la inceputul acestui an. Si acum, ca parte a First Movers Coalition, tintim impactul lantului nostru de aprovizionare asupra mediului, prin investitii in otel si aluminiu ecologic”, a declarat Chris Smith, directorul general pentru afaceri guvernamentale Ford. „Impreuna, aceasta coalitie are potentialul de a construi viitorul transportului cu emisii zero, benefic pentru oameni si planeta si bun pentru afaceri.”
    Peste 50 de companii cu o valoare de piata colectiva de aproximativ 8,5 trilioane de dolari, pe cinci continente, alcatuiesc acum coalitia pentru a ajuta la comercializarea tehnologiilor cu emisii zero. La randul sau, Ford se angajeaza sa cumpere cel putin 10% otel si aluminiu cu amprenta de carbon aproape de zero pana in 2030. Compania lucreaza pentru a obtine o amprenta de carbon neutra la nivel global in vehiculele, operatiunile si lantul sau de aprovizionare pana in 2050, existand obiective intermediare pana in 2035.
    „Atingerea unei amprente de carbon neutre pana in 2050 este posibila daca investim in tehnologiile potrivite si le aducem la scara in urmatorul deceniu”, a declarat Sue Slaughter, directorul de sustenabilitate al lantului de aprovizionare Ford. „Prin alaturarea la First Movers Coalition, Ford semnaleaza pietei ca dorim sa colaboram cu furnizorii nostri pentru a obtine otel si aluminiu verde, viabile din punct de vedere comercial. Intentia si semnificatia angajamentului nostru de astazi au potentialul de a ajuta la construirea economiei net-zero.
    Pentru a concura si a castiga intr-o noua era a vehiculelor electrice si conectate, Ford intentioneaza sa investeasca peste 50 de miliarde de dolari la nivel global intre 2022 si 2026 pentru a dezvolta vehicule electrice si bateriile care le alimenteaza. Aceste investitii vor crea noi locuri de munca si vor dezvolta un lant de aprovizionare care sustine angajamentele Ford fata de sustenabilitate si drepturile omului. 
    Ford recicleaza deja pana la 9 milioane de kg de aluminiu in fiecare luna la unitatile sale Dearborn Stamping, Kentucky Truck si Buffalo Stamping. Fabricarea aluminiului reciclat necesita doar aproximativ 5% din energia necesara pentru a face aluminiu nou, potrivit Asociatiei Aluminiului.
    Condusa de Forumul Economic Mondial si Guvernul SUA, First Movers Coalition vizeaza sectoare precum aluminiu, aviatie, produse chimice, beton, transport maritim, otel si camioane, care sunt responsabile pentru 30% din emisiile globale - o proportie care se estimeaza ca va creste la peste 50% pana la jumatatea secolului fara progrese urgente in domeniul inovatiei in tehnologie curata. Potrivit Forumului Economic Mondial, aluminiul este responsabil pentru 2% din emisiile globale.
    La cea de-a 26-a conferinta a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, Ford s-a alaturat  RouteZero, o coalitie globala pentru a reduce incalzirea globala, depunand eforturi pentru ca vanzarile de masini si camionete noi sa nu aiba emisii pana in 2040 la nivel global si nu mai tarziu de 2035, pe pietele de top. Pentru Europa, compania a anuntat in luna martie ca vizeaza zero emisii pentru toate vanzarile de vehicule din regiune si o amprenta neutra de carbon a fabricilor, logisticii si furnizorilor Ford pana in 2035.

    Vizualizari: 562
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »