rss

Ford scade productia lui Volvo si ii cauta un nou “stapan”

  1. 21/05/2008
  2. Tags: Vanzare
    Vezi toate fotografiile (1)

    De mai multe ori, Ford a infirmat zvonurile cu privire la o posibila vanzare a lui Volvo, insa actiunile din ultima vreme vin parca sa dovedeasca exact contrariul.

    Suedezii au pierdut deja 151 de milioane de $ in primul trimestru al acestui an si "parintele" din Detroit se pregateste sa reduca nivelul productiei (o masura oarecum extrema de diminuare a nivelului costurilor), astfel incat o reabilitare temporara a situatiei financiare sa il faca pe Volvo mai usor vandabil.

    Insusi Alan Mulally, CEO-ul numarului trei mondial, le-a spus celor de deasupra lui ca se cauta deja un cumparator pentru brand-ul suedez – o oportunitate ce s-ar putea dovedi excelenta pentru “Eminenta Cenusie” a industriei auto americane, Kirk Kerkorian.

    Pana la a vedea insa cine se lasa convins de oferta lui Ford, mai punctam faptul ca reducerea nivelului productiei va afecta aproximativ o treime din staff-ul Volvo la doua dintre fabricile sale din Suedia, o veste care vine la doar o zi dupa ce constructorul nordic a anuntat ca isi va concedia aproximativ 700 de muncitori. Ouch...

    Vizualizari: 791